top of page

Generation Waste startar podcast – Vill inspirera till förändring

Uppdaterat: 16 aug. 2022

För Generation Waste har viljan till att förändra tidigare tagit sig uttryck genom föreläsningar om matsvinn och hur det påverkar klimatet. I dessa föreläsningar har vanligtvis Daniel Oddhammar stått i fokus. Nu vill Generation Waste, genom sin nystartade intervjupodcast, lyfta fram nya röster – Detta med förhoppningen om att inspirera folk och företag till förändring.




Generation Waste är sannerligen inte först på bollen med att starta en podcast, inte ens en podcast om hållbarhet. Trots detta så hoppas Daniel Oddhammar att deras nya podcast ”Ett gott exempel” ska bidra med något annorlunda.

”Det är ju ingen unik tanke precis. Idag har ju nästan alla en podcast. Podcaster om hållbarhet och miljö finns likaså, men trots detta så hoppas jag ändå att vår podcast kan bidra med något lite annorlunda”

I podcasten vill Generation Waste lyfta personer och företag som på något sätt bidrar med ett gott exempel för ett bättre klimat. Slutmålet är att inspirera, bilda, men också få lyssnaren att ta ett steg i rätt riktning.

” Jag har ett brett kontaktnät med intressanta människor i både restaurangbranschen och hållbarhetsbranschen. Tanken är att bjuda in dessa personer till att börja med. Jag hoppas de som lyssnar ska bli lika inspirerade som jag själv blivit, och kanske även öppna upp en dörr till förändring.”

Matsvinnet står för 25% av klimatpåverkan globalt och i Sverige slänger vi ca 1,3 miljoner ton mat varje år. Ämnet matsvinn är, och kommer förbli, ett aktuellt ämne

”Det finns så otroligt mycket som berör matsvinn som sopas under mattan. Matsvinn är ett ofantligt stort problem som berör alla. Jag tror att det finns ett stort behov att prata om det och hoppas att podcasten ska bli en väg till just detta”

Podcasten heter ”Ett gott exempel” och finns än så länge på Acast där det Det första avsnittet redan ligger ute. I det gästar forskaren Sandra Samuelsson från Göteborgs Universitet. Det pratas om mjölkförpackningens historia, den ohållbara användningen av ordet hållbarhet och hennes forskarresa till Australien.


8 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page